Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως δόθηκε σκληρή μάχη με τους Ευρωπαίους και πως ο ίδιος αισθάνεται περήφανος για τον συμβιβασμό, ο οποίος ήταν επιλογή ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το δίλημμα που είχε μετά την πολύωρη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στη συνέντευξή του που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV. Είπε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα ως «ήρωας» αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει μια κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις, μια σύγκρουση εμφύλια στη χώρα... ή να επιλέξει να πάρει την ευθύνη να μη γίνει ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρει την επιλογή -με πολιτικό κόστος στο κόμμα του και τον κόσμο που τον στήριξε- να αποτρέψει μια συνολική καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχαν αφήσει τα χρήματά τους στο εσωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν είναι αριστερή επιλογή η δραχμή, συμπληρώνοντας πως «δεν ήταν ποτέ επιλογή να φύγει η χώρα από την Ευρώπη».

Η αριστερή κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μια συμφωνία που επιτρέπει να επιβιώσει η χώρα με όρους για καλύτερη προοπτική για το μέλλον και «τώρα δημιουργούνται προοπτικές για νέες συμμαχίες με εκείνες τις δυνάμεις που βλέπουν ότι το μέλλον τους δεν μπορεί να είναι η λιτότητα».

«Αισθάνομαι πολύ άνετα να λογοδοτήσω στους πολίτες», είπε επίσης ο πρωθυπουργός  αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει τη συνείδησή του ήσυχη.
Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμής ανάτασης για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο να εκφράσει την πεποίθησή του. Είπε ότι πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το''όχι'' θα μείνει στην ιστορία γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για τον ίδιο η μεγάλη διάψευση δεν έγινε κατά την τελική συμφωνία, αλλά όταν ήρθε κάποια στιγμή ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που του μετέφερε το μήνυμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί του έλεγαν ως εναλλακτική, ήταν το σχέδιο του αντιπάλου.

Συνοπτικά, ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

    Αισθάνομαι πολύ άνετα να λογοδοτήσω στους πολίτες για όσα έκανα, για όσα πέτυχα και για όσα δεν πέτυχα.

    Πάλεψα όσο μπορούσα, τελικά καταλήξαμε σε μία σύγκρουση και σε έναν συμβιβασμό. Έχω τη συνείδησή μου απολύτως ήσυχη. 
 
    Το δημοψήφισμα ήταν μία στιγμή ανάτασης για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη. Το «όχι» ήταν ιστορικό.  

    Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, αλλά δεν ήθελε υποταγή και αδιέξοδο. Δεν πήραμε τη συμφωνία που θέλαμε. Από μνημόνιο σε μνημόνιο υπάρχει διαφορά.
 
    Το δημοψήφισμα κερδήθηκε επειδή εγώ δεσμεύθηκα ότι την επομένη, θα πάω για συμφωνία.
    Το δίλημμα στη Σύνοδο Κορυφής ήταν εάν θα σηκωθώ να φύγω, γυρίζοντας ως «ήρωας» για το κόμμα μου... αλλά την επόμενη μέρα θα είχα να αντιμετωπίσω πρωτοφανείς καταστάσεις.
 
    Για αυτήν την επιλογή, αισθάνομαι περήφανος, γιατί ήταν μία επιλογή ευθύνης. 
    Από τις 12 του Ιούλη είχα πάρει την απόφαση για εκλογές.

    Δεν είναι αριστερή επιλογή η δραχμή. Η Ευρώπη είναι σαν ένα υπερωκεάνειο πλοίο που πορεύεται λάθος. Η επιλογή είναι να προσπαθήσεις να αλλάξεις την πορεία. Δεν ήταν ποτέ επιλογή να φύγει η χώρα από την Ευρώπη.

    Δεν είχαμε υπολογίσει το μέγεθος της αντίδρασης από συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης. Υπερτιμήσαμε τη δύναμη του δίκαιου, υποτιμήσαμε τη δύναμη του χρήματος. Η μεγάλη διάψευση για μένα ήταν το σχέδιο Σόιμπλε. 
 
    Ο Βαρουφάκης έχει πει τόσα πολλά και έχει μεταστροφές, αλλά δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ τα μνημόνια.

    Όλος ο κόσμος ξέρει ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε αυτή η συμφωνία.


Πηγή

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών - Κινητών, Ιστοσελίδες-Δίκτυα, Καταγραφικά Συστήματα

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr
«
Επόμενη
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενη
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναρτήστε ένα ΣΧόλιο


Αρχή