Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Μετακίνηση γιατρού στο νοσοκομείο-αναμένονται κι άλλες
Διαμαρτυρία από τον Ιατρικό Σύλλογο-το κτιριακό πρόβλημα παραμένει- Δεν συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 
Δεν συμμετέχει στην πενθήμερη απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ η Άρτα, σύμφωνα με τη συζήτηση η οποία έγινε με τους περισσότερους συμβεβλημένους γιατρούς του Συστήματος, και την οποία μετέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ευάγγελος Χαρμπής. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρμπής, επισήμανε ότι «Όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε τοπικό επίπεδο αναγνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας αυτό τον μήνα».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, συμβεβλημένος γιατρός του Εθνικού Συστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και ο ίδιος, μετέφερε τα σοβαρά προβλήματα των περίπου 36 γιατρών του νομού κλινικών και εργαστηριακών, τονίζοντας ότι είναι πράγματι πολύ σοβαρά. Πρώτα και πάνω απ’ όλα όλοι είναι απλήρωτοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον περασμένο Φεβρουάριο. «Από τον Φλεβάρη έχουν να πληρωθούν και οι εργαστηριακοί γιατροί με τις παράνομες κρατήσεις που εξακολουθεί να κάνει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011, είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν τη συγκεκριμένη στιγμή στα αναλώσιμα, όπως φιλμ για τους ακτινολόγους αντιδραστήρια για τους μικροβιολόγους κλπ, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους», είπε και πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν για αυτό το μήνα όμως από τον επόμενο (Σεπτέμβριο) αν εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση θα παρθούν νέες αποφάσεις 

Ο ίδιος στάθηκε σ’ ένα προς ένα τα σοβαρά ζητήματα που παραμένουν άλυτα. Αναφορικά με τις παράνομες κρατήσεις ο κ. Χαρμπής εξήγησε ότι «Από το 2011 κρατείται το 10% από κάθε συμβεβλημένο γιατρό απριόρι, μέχρι να γίνει ο έλεγχος των παραστατικών τους από τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης με αποφάσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (Α. Γεωργιάδη) οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πληρώνουν για να ελεγχθούν τα παραστατικά τους σε ελεγκτικές εταιρείες, με τον κ. Χαρμπή να σημειώνει «Πρώτα απ’ όλα αυτό το έχουμε καταγγείλει από το παρελθόν. Πληρώνουμε ελεγκτικές εταιρείες για να ελεγχθούμε και παρά το γεγονός ότι για το 2013 ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και βγήκαν τα χρεωστικά ώστε να συμψηφιστούν και να μας αποδοθούν τα υπόλοιπα αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε για να ελεγχθούμε; Να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στον ΕΟΠΠΥ και τότε γιατί και ποιος ο λόγος του γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο νομό; Και παρά την δέσμευση για κατάργηση αυτής της παράλογης διαδικασίας εντούτοις εξακολουθεί από την παρούσα ηγεσία, όπως και το πλαφόν του πρώην υπουργού (Μ. Βορίδη) στις εξετάσεις που στο μεταξύ, προφορικά είχε ειπωθεί ότι δεν θα ισχύσει όμως δεν έχει καταργηθεί με απόφαση. Υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσει τον άλλο μήνα και να ισχύσει και να κόψουν τα χρήματα που θα οφείλουν να καταβάλουν αφήνοντας έκθετους οικονομικά τους γιατρούς κλινικούς αλλά κυρίως εργαστηριακούς».
Οξύνονται τα προβλήματα
Ο κ. Χαρμπής στάθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα με το πλαφόν των επισκέψεων για κάθε γιατρό, λέγοντας ότι «Κι αυτό πρέπει άμεσα να αυξηθεί. Φτάνει μέσον του μήνα και κλείνει ο αριθμός επισκέψεων για κάθε γιατρό του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην έχει ο κόσμος να πληρώσει... Από 10 του μήνα καλύπτεται το πλαφόν και θα πρέπει άμεσα να το αυξήσουν», επισήμανε.
Αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ στο νομό το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε περίπου 2.100.000 ευρώ και το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που τονίστηκε ότι υπάρχει για τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών αν από τον Σεπτέμβριο δεν δοθούν τα χρήματα που οφείλονται για τους πέντε τελευταίους μήνες και προστεθεί και ο Αύγουστος, φτάνοντας στους έξι, θα είναι σοβαρό. «Θα υπάρξει πλέον σοβαρή αδυναμία συνέχισης λειτουργίας για πολλούς από τους συμβεβλημένους. Κυρίως το πρόβλημα έχει αρχίσει να οξύνεται στην εξασφάλιση των αναλώσιμων στις εργαστηριακές ειδικότητες, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης», εξήγησε ο κ. Χαρμπής.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 
 
Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε και σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφορικά με τη μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο νομό καθώς και την μετακίνηση ιατρού από το ΠΕΔΥ στο νοσοκομείο Άρτας.
Στην σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Ευάγγελο Χαρμπή, μεταφέρεται το σύνολο των προβλημάτων που υπάρχουν τόσο κτιριακά όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους χιλιάδες των ασφαλισμένων στο νομό Άρτας από την υπάρχουσα Μονάδα.

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αναφέρει:
 
«Η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Άρτας αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθώς λείπουν βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, γυναικολόγος, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος κλπ, ενώ το μικροβιολογικό εργαστήριο παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια.
Το εργασιακό καθεστώς των ιατρών της Μονάδας Υγείας είναι θολό καθώς οι περισσότεροι εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, ενώ εκκρεμούν άλλες δικαστικές αποφάσεις.
Το κτιριακό πρόβλημα είναι έντονο καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Μονάδα (πρώην ΙΚΑ) δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις προδιαγραφές για τη λειτουργία ως Μονάδας Υγείας, καθώς λείπουν ανελκυστήρες, τουαλέτες, νιπτήρες στα ιατρεία και υλικό-τεχνική υποδομή.
Σε πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή της 6η ΥΠΕ στην Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ, του εκτέθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, τόσο σε κτιριακή υποδομή, όσο και σε ιατρικό προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά και ενώ βρισκόμασταν σε επικοινωνία για να βρεθεί κάποια λύση εντελώς ξαφνικά ζητείται η μετακίνηση ιατρού από την Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στο νοσοκομείο.
Ο συγκεκριμένος ιατρός είναι ελεγκτής ιατρός στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ, μέλος της Α’θμιας επιτροπής αδειών που εξυπηρετεί τους νομούς Άρτας –Πρέβεζας και Λευκάδας και μέλος επιτροπής έγκρισης φαρμακευτικών σκευασμάτων για εξωσωματική γονιμοποίηση στα Ιωάννινα.
Πιστεύουμε ότι το παραπάνω γεγονός –μετακίνηση ιατρού από την Μ.Υ ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ στο Νοσοκομείο- δεν είναι παρά μόνο η αρχή για το ξήλωμα της Μ.Υ ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ και το κλείσιμο αυτής με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασφαλισμένους όλου του νομού. Και τούτο γιατί σε πρόσφατο έγγραφο της 6ης ΥΠΕ (προτάσεις του διοικητή) αναφέρεται ότι στις σκέψεις του είναι η μετακίνηση του Πνευμονολόγου, του Δερματολόγου και του Ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Άρτας.
Να σημειώσουμε ότι κατά το πρώτο 6μηνο του 2015 περίπου 25.000 ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στατιστικά εξυπηρετήθηκαν από την Μ.Υ ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Ζητάμε: Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους. Την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων της Μ.Υ ΠΕΔΥ ΆΡΤΑΣ. Την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Μ.Υ ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ.
Την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του συναδέλφου στο Νοσοκομείο και την επιστροφή του στα καθήκοντα στη Μ.Υ ΠΕΔΥ ΆΡΤΑΣ. Την, με πολιτική απόφαση, επίλυση της εργασιακής ομηρίας των ιατρών της Μ.Υ ΠΕΔΥ ΑΡΤΑΣ και την επάνοδο τους στην παλαιά εργασιακή τους σχέση με την οποία άλλωστε είχαν προσληφθεί».   

Πηγη

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών - Κινητών, Ιστοσελίδες-Δίκτυα, Καταγραφικά Συστήματα

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr
«
Επόμενη
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενη
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναρτήστε ένα ΣΧόλιο


Αρχή