Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

 Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, «θα δοθεί πολιτική λύση» στο θέμα των επικουρικών γιατρών που ολοκληρώνουν την θητεία τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων αναφέρθηκε στη «μεγάλη θεσμική επανάσταση» αναφορικά με το κύκλωμα της προμήθειας των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, ενώ δεσμεύθηκε ότι «εμείς θα αλλάξουμε πλήρως το σύστημα. Όταν φύγουμε, γιατί κανείς δεν είναι μόνιμος και όλοι είμαστε περαστικοί, πρέπει να μείνει ένα κάστρο που οι αγορές και η διαπλοκή δεν θα μπορεί να το εκπορθήσει».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά πληρώνει 6.500 ευρώ το χρόνο για ανταλλακτικά. «Ούτε Λαμποργκίνι και Μπέντλεϊ να είχαμε» σχολίασε.Ακόμη είπε ότι πληρώνουμε πέντε φορές ακριβότερα τη σίτιση σε σχέση με τα ευρωπαϊκά νοσοκομεία χωρίς να είναι υψηλής ποιότητας, οι δαπάνες για γυαλιά αυξήθηκαν από 40 στα 47 εκατ., ενώ τα σωληνάκια κολοστομίας εκτοξεύθηκαν και φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχουμε 120.000 ασθενείς, τους περισσότερους στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, είπε ο Π. Πολάκης, θα κάνει τρεις ενέργειες οι οποίες είναι οι παρακάτω:

-πλήρη καταγραφή και κωδικοποίηση των υλικών και αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία.

-θα περιγραφούν αναλυτικές τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές για κάθε κατηγορία υλικού.

-θα υπάρξει διαμόρφωση ενός εύρους τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντος, ο οποίος θα είναι συν πλην 10% στην τιμή των χωρών της Ε.Ε.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για την υγεία δίνονται 5,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, λέγοντας ότι «Στο παρελθόν είχε φτάσει και τα 15 δισ. και οι προκάτοχοί μας επέλεξαν να κάνουν οριζόντιες περικοπές, όμως δεν ακούμπησαν ούτε μία τρίχα από το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνεχίζει να γλεντά και σήμερα»

Όπως είπε «το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης»  είναι «να σταθεροποιήσουμε το σύστημα υγείας που κινδυνεύει με μπλακ άουτ. Αυξήσαμε το όριο δαπανών κατά 150 εκατ. ευρώ για να εφοδιάζεται το σύστημα με φάρμακα και αντιδραστήρια».

Εκτίμησε ότι «το επόμενο διάστημα το ΕΣΥ δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα ρευστότητας, ενώ γίνονται και κινήσεις στον ΕΟΠΥΥ για να πληρώσει», καθώς θα δοθεί για οφειλές 1,2 δισ. από την δόση του δανείου.

«Το σύστημα χρειάζεται άμεση και μαζική αιμοδοσία από προσωπικό» και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τον διορισμό μόνιμων γιατρών από παλαιότερες προκηρύξεις που περιμένουν. Συγκεκριμένα προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ 1.990 άτομα για νοσηλευτικό προσωπικό, τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν 2.400 θέσεις (οι 600 γιατρών), ενώ ολοκληρώνεται η πρόσληψη 500 επικουρικών γιατρών.

Πολιτική λύση στο θέμα των επικουρικών γιατρών που τελειώνουν τη θητεία τους
Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι «θα δοθεί πολιτική λύση» στο θέμα των επικουρικών γιατρών που ολοκληρώνουν την θητεία τους.

Ακόμη ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν άμεσοι διορισμοί και αξιολόγηση των διοικήσεων των νοσοκομείων και ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τέλος του Δεκέμβρη.

Αναφορικά με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν αρμοδιότητες στις ΔΥΠΕ και τα νοσοκομεία. «Είναι μία πολυδαίδαλη, δυσκίνητη γραφειοκρατία. Γιατί η μετακίνηση ενός γιατρού σε νοσοκομείο της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας χρειάζεται καμιά τριανταριά υπογραφές;» αναρωτήθηκε.

 parapolitika.gr

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών - Κινητών, Ιστοσελίδες-Δίκτυα, Καταγραφικά Συστήματα

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr
«
Επόμενη
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενη
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναρτήστε ένα ΣΧόλιο


Αρχή