Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων καταγγέλλει την στάση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
 
Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα παραμένει το μεγάλο οδικό έργο της σύνδεσης του Ακτίου με την Ιόνια οδό (Αμβρακία) με τις επαφές σύμφωνα με πληροφορίες να είναι συνεχείς και ραγδαίες σχετικά με την εξέλιξη του έργου, την συνέχιση της απασχόλησης εκατοντάδων εργαζομένων κλπ.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα συνεχών επαφών του σωματείου των εργαζομένων στο έργο, ώστε να αποσαφηνιστούν και οι προθέσεις των αρμοδίων υπουργείων αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, μιας και όπως είναι γνωστό αυτή τη στιγμή όλες οι εργολαβίες είναι «παγωμένες»  πέρα από κάποιες εργασίες μικρής έκτασης που γίνονται προς την περιοχή της Βόνιτσας και σε αυτές απασχολείται ελάχιστο προσωπικό. Ο κ. Πάντης συγκεκριμένα, πρόεδρος του Σωματείου, είχε επαφές τόσο με το Υπουργείο Υποδομών, όσο και με τον κ. Σκουρλέτη με τον οποίο υπήρχε από πριν μια συνάντηση και συζητήσεις για την κατάσταση των εργαζομένων.

Ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες θετικό ως προς την έγκριση μελετών αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στο σταματημένο έργο στις τρεις από τις τέσσερις εργολαβίες και όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος στη συνέχεα ώστε οι εργολαβίες αυτές, η 1η, η 3η και η 4η να αρχίσουν να δουλεύουν σε «φουλ» ρυθμούς από τον Δεκέμβριο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την 2η εργολαβία, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα και είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά.

«Οι δεσμεύσεις που έχουμε πάρει είναι ότι για τις τρεις αυτές εργολαβίες εγκρίνονται οι μελέτες για την αποκατάσταση των προβλημάτων ώστε να ξεκινήσουν στη συνέχεια να εκτελούνται τα έργα για την ολοκλήρωση τους, μαζί με τους κόμβους τους. Πιστεύω ότι εάν αυτό το σενάριο ισχύσει και υπάρχει ομαλή ροη χρηματοδότησης και εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, τότε τα έργα μπορεί να φτάσουν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016. Γι’αυτό διαβεβαιώνει και η κοινοπραξία» δηλώνει στο «Γ»  ο κ. Πάντης που εκφράζει την αισιοδοξία πως τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Από εκεί και πέρα το υπουργείο Υποδομών φαίνεται πως εξετάζει μια άλλη διέξοδο για την ολοκλήρωση του έργου: Την εργολαβία – σκούπα. Με τρόπο που φαίνεται πως επεξεργάζεται θα προχωρήσει σε μια εργολαβία – σκούπα, πιθανώς με τον ίδιο κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ) ώστε να ξεκινήσουν οι δουλειές στην «προβληματική» 2η εργολαβία  και να ολοκληρωθεί ότι θα έχει απομείνει από τις άλλες τρεις.

«Σκοπός είναι το έργο να μην σταματήσει ξανά,  εφόσον οι μελέτες για τις έκτακτες εργασίες εκκριθούν από το υπουργείο, που έχω διαβεβαίωση πως αυτό θα γίνει, τότε μπορούμε να βλέπουμε την όλη εξέλιξη του αισιόδοξα» συμπληρώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων, που κατά την πλήρη εξέλιξη του έργου αριθμούσαν περίπου 300 άτομα.

Καταγγελίες σε βάρος του Ε.Κ. Αγρινίου

Από  εκεί και πέρα , όλοι εύχονται οι σχεδιασμοί να ευοδωθούν μιας και υπάρχει ακόμη ένα μέτωπο ανοικτό: Αυτό των εργαζομένων που έχει μάλιστα προκαλέσει τριβές μεταξύ του Σωματείου των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου του Αγρινίου. Όπως είναι γνωστό οι κοινοπραξίες στο έργο άλλαξαν και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να απολυθούν και να επαναπροσληφθούν από τον νέο κατασκευαστή. «Εμείς παλέψαμε ώστε να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας. Συμφωνήσαμε παλιότερα με τον πρώην υπουργό κ. Σκουρλέτη οι απολύσεις να γίνουν ταυτόχρονα με τις επαναπροσλήψεις. Ουσιαστικά στο τραπέζι να υπάρχουν και τα δυο αυτά χαρτιά. Αυτή η δέσμευση ισχύει. Δυστυχώς όμως μαθαίνουμε πως το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου, χωρίς να μας ενημερώσει λειτούργησε σε βάρος μας. Έχουμε εκπλαγεί από την στάση του» τονίζει ο κ. Πάντης, που εκφράζει την έντονη διαφωνία του για την τακτική που ακολούθησε η διοίκηση του Ε.Κ. Αγρινίου, στο θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Αυτό που καταγγέλλει ο κ. Πάντης είναι ότι το ΕΚΑ λειτουργώντας ως δευτεροβάθμιος φορέας και ερήμην του  Σωματείου, ήρθε σε επικοινωνία  με τους κατασκευαστές και δέχτηκε ουσιαστικά τις απολύσεις χωρίς παράλληλα να αποσπάσει οποιαδήποτε δέσμευση για την αποκατάσταση των απολυμένων, περιπλέκοντας την κατάσταση. «Ουσιαστικά συμφώνησαν με τους εργοδότες μας, χωρίς να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όπως εμείς ξεκαθαρίσαμε πως πρέπει να γίνει, με τον τρόπο που είπαμε με το Υπουργείο Εργασίας. Το ΕΚΑ δηλαδή λέει ναι στις απολύσεις και μετά βλέπουμε… Αυτό το καταγγέλλουμε» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, που όπως κάνει γνωστό στο «Γ» μέσα στις επόμενες μέρες οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα γίνει μια τριμερής συνάντηση μεταξύ υπουργείου Εργασίας, επιθεώρησης Εργασίας και Σωματείου για το θέμα των εργαζομένων.

Εφημερίδα Γεγονός

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών - Κινητών, Ιστοσελίδες-Δίκτυα, Καταγραφικά Συστήματα

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr
«
Επόμενη
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενη
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναρτήστε ένα ΣΧόλιο


Αρχή