Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στους κόλπους των αυτοδιοικητικών στην Αιτωλοακαρνανία, η ανακοίνωση των οριστικών θέσεων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ. Ήδη έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Δημάρχων Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μένουν τρία στα δέκα παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν κάνει τις σχετικές αιτήσεις. Μεγαλύτερο πλήγμα στην περιοχή φαίνεται να έχει υποστεί ο Δήμος Μεσολογγίου, ο οποίος μετρά 203 χαμένες θέσεις.

Συγκεκριμένα, ενώ ανά την επικράτεια έγιναν αιτήσεις για 121.569 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 13,74% σε σχέση με το 2015, οι προσφερόμενες θέσεις ήταν μόλις 84.800. Αυτό σημαίνει ότι εκτός και αν βρεθούν πρόσθετα κονδύλια 36.769 παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην κατάθεση αιτήσεων φέτος καταγράφηκε στις περιφέρειες Πελοποννήσου (25,9%), Ιονίων (17%), Ηπείρου (16,9%), Θεσσαλίας (14,6%) και Αττικής (11,5%).

Αντίστοιχα η μεγαλύτερη μείωση στην προσφορά θέσεων παρατηρείται στη Φλώρινα (50,2%), τον Έβρο (26,7%), τη Σάμο (17,4%) και την Καβάλα (14,6%) ενώ και στην Αττική οι προσφερόμενες θέσεις ήταν λιγότερες κατά 3,9%.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη διασφάλιση όλων των οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία».

203 αιτήσεις έμειναν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσολογγίου

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τις ωφελούμενες οικογένειες των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, οι πρόεδροι του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος και της ΔΗΚΕΚΑΠ Αναστάσιος Σκαρμούτσος κάνουν γνωστό ότι:

«Η αιφνίδια αλλαγή των φορολογικών ορίων στα οικογενειακά εισοδήματα η οποία διαμόρφωσε το οικονομικό κριτήριο ένταξης σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ στα 15.000 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη σημαντικού αριθμού αιτήσεων
συμπολιτών μας, παρά το γεγονός κατάθεσης πλήρους φακέλου. Συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 83 αιτήσεις ωφελουμένων απορρίφθηκαν, ενώ στην αντίστοιχη διαδικασία για τα ΚΔΑΠ ο αριθμός των απορριφθέντων αιτήσεων ανέρχεται στις 120. Κατόπιν των παραπάνω αρνητικών εξελίξεων, είναι σαφές ότι η μείωση των διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση των προγραμμάτων, έχει άμεσες επιπτώσεις σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών οι οποίες κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, με δεδομένα τα έντονα κοινωνικά προβλήματα της εποχής, καλούμε την ΕΕΤΑΑ ν’ αναθεωρήσει τα οικονομικά κριτήρια επιλογής, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εκατοντάδες οικογενειών να συμπεριληφθούν στα προγράμματα. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δε, έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες υποδομές οι οποίες μπορούν να καλύψουν επαρκώς το σύνολο των αιτούντων συμπολιτών μας. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον έχουμε τα νεώτερα από την ΕΕΤΑΑ μιας και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους γονείς και θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου μας όπως αποτυπώθηκαν μέσα από τις σχετικές αιτήσεις.»

Στο μεταξύ από πλευράς Μεσολογγίου, σε παρέμβαση για το θέμα προχώρησε και η Δημοτική Παράταξη Κοινωνία Μπροστά, η οποία στο πλαίσιο ανακοίνωσης που εξέδωσε, ζητά να μην μείνει κανένα παιδί εκτός. Ειδικότερα αναφέρει:

«Στις 24-8-2016 ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Εκτός μένουν 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 αιτήσεων. Παρότι το πρόγραμμα ως προς τη χρηματοδότηση αυξήθηκε από 176 εκατ. ευρώ στα 193.025.945 ευρώ, λόγω αυξημένων αιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων – ως προς τη μοριοδότηση – χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός, όπως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξ αρχής είχε επισημανθεί.

Στο Δήμο Μεσολογγίου, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μένουν εκτός 83 παιδιά και στο ΚΔΑΠ 120 από το σύνολο των υποβληθεισών αιτήσεων.

Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να αυξήσουν το κονδύλι στα 250 εκατ. ευρώ ώστε να διασφαλισθεί ο μη αποκλεισμός κανενός δυνητικά ωφελούμενου, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας των νέων δομών που ιδρύθηκαν.

Τέλος θεωρούμε ότι μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο συναρμόδιων Υπουργείων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και το Πνευματικό Κέντρο, με αντίστοιχες αποφάσεις τους, πρέπει να δεχθούν ΟΛΕΣ τις υποβληθείσες αιτήσεις, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το σύνολο των δομών του Δήμου.»

Βόμβες Κοιμήση: «Απίστευτοι ψεύτες με μύτες σαν γεωτρύπανα»!

Πολιτικές ρουκέτες στο μεταξύ εναντίον της Κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο για ψεύτες και πινόκιο, μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Συγκεκριμένα ο Απ. Κοιμήσης σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Με ψυχραιμία κυνικών και αλαζονική αυταρέσκεια πετσόκοψαν τις θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφού βόλεψαν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τους ιδιώτες και έσπειραν την απόγνωση σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Μέχρι χτες έδιναν υποσχέσεις και όρκους κοινωνικής ευαισθησίας. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν λένε αλήθεια και ότι θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Ο Πινόκιο ωχριά μπροστά τους. Απίστευτοι ψεύτες με μύτες σαν γεωτρύπανα.»

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ!

Αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.»

Απώλειες καταγράφονται σε όλους τους Δήμους, είτε λιγότερες, είτε μεγαλύτερες. Αντιδράσεις υπάρχουν και στον Δήμο Αγρινίου, αν και δεν σημειώνονται ιδιαίτερη αριθμητική αναντιστοιχία αιτήσεων – εγκρίσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το θέμα να έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Από την Εφημερίδα Συνείδηση

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών - Κινητών, Ιστοσελίδες-Δίκτυα, Καταγραφικά Συστήματα

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr
«
Επόμενη
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενη
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναρτήστε ένα ΣΧόλιο


Αρχή